Novi Quattro da, ali...

AUDIJEV novi Quattro će izgleda ipak doći na tržište, ali ne kao sportski coupe sličan "najavnom" konceptu, već kao crossover koji bi svojim linijama trebao podsjetiti na Range Rover Evoque.

U Audiju su se izgleda odlučili protiv proizvodnje sportskog coupea jer je istraživanje tržišta pokazalo slab interes za ovakvim modelom. To pomalo čudi kada znamo koliko Audijevog imidža i dan danas počiva na legendi originalnog modela Quattro.

Tako bi sada iz Ingolstadta na tržište trebao stići coupe-SUV, odnosno Q-coupe koji će dizajnom biti dinamičniji te niži od ostalih Q modela. Nadalje, ovaj će se automobil temeljiti na novom Q2, koji je prošlog tjedna u Parizu najavljen konceptnim modelom Crosslane.

Također, možemo očekivati i kako će ga pokretati 5-cilindrični turbo motor, a vjerojatno će se raditi o pogonskoj jedinici EA555 snage oko 380 KS koja će biti uparena sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem s dvije spojke te pogonom na sva četiri kotača.

Kada će točno ovaj model stići na tržište još uvijek nije poznato. Nagađa se kako ćemo morati pričekati još najmanje dvije godine.

Pročitajte više