Novi Toledo stigao u Hrvatsku

TREĆA generacija Seata Toledo, koja je premijerno predstavljena na pariškom salonu automobila, od 2. veljače je dostupna na hrvatskom tržištu. Španjolska uzdanica u srednjoj klasi starta s cijenom od 17.735 eura.

Atraktivan izgled i obilje prostora

Novi Toledo je nakon Altee drugo serijsko vozilo marke SEAT, čiji se dizajn temelji na konceptnom vozilu Salsa. Atraktivnu vanjštinu karakterizira dinamičnost linija, te naklonost monovolumenskoj koncepciji. Seat se na Toledu odriče trovolumenske arhitekture i prihvaća moderne oblike, koji donose veću dozu praktičnosti i prostranosti s jedne, te izraženu skladnost volumena s druge strane.

Interijer je uređen u skladu sa smjernicama predstavljenim na Altei. Kombinacija modernog izričaja sa sportskom notom dobro je prihvaćena, a na količinu standardne opreme nitko se ne može požaliti. Velika visina vozila potencira dobar osjećaj u putničkoj kabini novog Toleda. Bilo da se radi o prednjim ili stražnjim sjedalima, nitko nije zakinut. Povrh toga prtljažnik s 500 litara obujma pruža više nego dovoljno prostora.

Četiri motora, svi iznad 100 KS

Blagodati poslovanja pod okriljem VW najbolje su vidljive na području motorizacije. Za novi Toledo na raspolaganju su četiri motora. Najjači je benzinac 2.0 FSI snage 110/150 kW/KS, a slijedi ga 1.6 litreni motor snage 75/102 kW/KS.
Po pitanju dizelskih opcija, kupac ima na raspolaganju 2.0 16V TDI snage 103/140 kW/ i 1.9 TDI snage 77/105 kW/KS.

Slabiji motori isporučuju se s pet-stupanjskim mjenjačem, dok su jače opcije serijski opremljene šest-stupanjskom mjenjačkom kutijom. Uz nadoplatu su dostupni 6- stupanjski sekvencijalni mjenjač (tiptronic) kod FSI motora, te DSG automatika isporučiva u kombinaciji s TDI motorima.

Dva paketa opreme

Toledo će se u Hrvatskoj nuditi u dva paketa opreme, i to Reference i Stylance. Bazni model u seriji posjeduje ABS i TCS, šest zračnih jastuka, automatsku klimu, 16- colne naplatke, električne prednje podizače prozorskih stakala, električno podešavajuće i preklopive vanjske retrovizore, centralno zaključavanje s daljinskim upravljačem i preklopivim ključem, radiouređaj s CD-om i 6 zvučnika.

Stylance verzija sinonim je za naglašeno komfornu opremu: dvozonski automatski  klima uređaj, atraktivni alu-naplatci, kožni upravljač, putno računalo, tempomat, “Coming- Home” funkcija i još puno toga.

Poznate cijene

Cijene za novi Toledu kreću s 17.735 eura koliko stoji najslabiji benzinac (1.6i MPI) s Reference paketom opreme. Bogatija Stylance izvedba stoji 20.063. 2.0 FSI s ručnim mjenjačem i jačim paketom opreme stoji 22.702 eura, dok u kombinaciji s automatskim mjenjačem stoji 1.650 eura više.

Ponuda dizelskih izvedbi starta modelom 1.9 TDI Reference, koji stoji 19.990 eura. Ostale izvedbe vezane su uz Stylance paket, a kreću se od 22.197 (1.9 TDI) do 25.724 (2.0 TDI 16V DSG) eura.

M.N.

Pročitajte više