Novi VW Tiguan stiže za dvije godine

Sljedeća generacija VW Tiguana gotovo će se sigurno pojaviti 2016. godine, no za sada nema naznaka kako bi model mogao izgledati. Ipak, kompjutorski generirane slike koje imate prilike vidjeti u prilogu mogle bi nam pokazati što možemo očekivati od nadolazećeg modela. Stvorio ih je Teophilus Chin, a bazirane su na nedavnim konceptima njemačkog proizvođača.

###

Kao glavna osnova poslužio je T-Roc koncept kojem su promijenjeni prednja rešetka, kotači i vrata, no ipak treba imati na umu kako će konačna verzija vjerojatno izgledati znatno praktičnije. T-Roc je bio svojevrsno iznenađenje na auto showu u Genevi, a najavio je mali SUV koji će se smjestiti između Taiguna i Tiguana. Bit će to lifestyle vozilo veličine Golfa nalik Audiju Q1.

MQB arhitektura vjerojatno će se koristiti za novi Tiguan, a model će tako biti lakši i efikasniji od svog prethodnika čemu će pridonijeti i novi agregati. Dimenzije će ostati iste, no vozilo bi moglo dobiti na širini. U planu su i hibridne i električne verzije, kao i opcionalni pogon na sve kotače.

Pročitajte više