Novo lice Octavije u RS izdanju

 Foto: Škoda

REDIZAJN Octavije izazvao je podijeljen amišljenja, a isto će s evjerojatno nastaviti i kad je RS izvedba u pitanju. 
 
Dva mjeseca nakon premijere nove Octavije iz Škode dolaze i prve fotografije RS izvedbe. Dvostruka prednja svjetla su dakako i ovdje prisutna, a dojam je da na RS izvedbi novi dizajnerski izraz izgleda bolje. Sportska Škoda sjedi 15 mm bliže podlozi, a trag kotača veći je za 30 mm. Kupcima je na raspolaganju cjelokupna linija naplataka promjera do 19 cola. 
 
 
Lagani redizajn prošla su i stražnja svjetla, a novost je reflektirajuća crvena linija iznad difuzora i dvostrukih završetaka ispuha. LED tehnologija je straga standardna i dodatno uključuje rasvjetu registarske pločice, dok se sprijeda doplaćuje. 
 
Umjesto 2.0 TSI motora sa 220 KS sada je start stepenicu više, na 230 KS i 350 Nm. Na 100 km/h je za 6,7 sekundi i postiže 250 km/h. Vrlo je vjerojatno kako će biti ponuđena još jedna snažnija izvedba, i to sa 245 KS. U dizelskoj ponudi nema novosti RS TDI daje 184 KS i 380 Nm, a AWD pogon je opcijski. U tom slučaju standardan je i DSG mjenjač. Štedljivi RS na 100 km/h stiže za 7,9 sekundi, a posustaje na 232 km/h uz prosjek od tek 4,5 l/100 km.
 
Prodaja starta početkom iduće godine. 
 
 

Pročitajte više