Objavljen drugi teaser novog pro_cee’da

NAKON što je u ožujku predstavljena nova generacija modela cee’d te nedugo zatim i objavljena prva službena skica njegove coupe izvedbe, iz Kije nam stiže druga službena najava modela pro_cee’d.

Ova dinamičnija verzija bi se na tržištu trebala pojaviti početkom iduće godine, odnosno nedugo nakon premijere na jesenskom auto salonu u Parizu. Korejski coupe bi trebao biti osjetno uvjerljiviji, pa čak konkurirati i modelima poput Astre GTC i Scirocca, i to uz povoljniju cijenu.

Dakako, pro_cee’d će se konkurenciji suprotstaviti dinamičnim i atraktivnim dizajnom čemu podjednako svjedoči sadašnji model, ali i nova generacija s petorim vratima. Razlike u dizajnu neće biti samo izostanak stražnjeg para vratiju, već poput spomenutih Astre GTC i Scirocca, novi će pro_cee'd imati zasebnu masku, šire lukove blatobrana, nove branike i sl.

Inače, motorizacija će biti uglavnom posuđena od standardne izvedbe, pa možemo očekivati benzinske 1.4 MPI i 1.6 GDI snage 100 i 135 KS te dizelske 1.4 i 1.6 snage 90, 110 i 128 KS. Vrh ponude bi trebala činiti posebna GDI Turbo izvedba 1.6-litrenog benzinca čija bi se snaga trebala kretati oko 185 KS. Također, očekuje se i 1.2 T-GDI snage oko 120 KS.

Pročitajte više