Očistimo Hrvatsku od olupina powered by Renault!

U SKLOPU zajedničke akcije Auto blica, Renault Nissan Hrvatska i C.I.O.S.-a, pod sad već poznatim nazivom Očistimo Hrvatsku od olupina tijekom listopada su nekadašnji limeni ljubimci dobili svoja prava odredišta za zbrinjavanje.

Početkom mjeseca listopada, u sklopu projekta Očistimo Hrvatsku od olupina, organizator ove akcije, g. Romeo Ibrišević, fotoreporter Auto Blica, potaknuo je neobičnu proslavu Sv. Martina u Brezničkom humu. Cilj akcije je bio očistiti padine od automobilskih olupina na kojima će se uskoro zasaditi novi vinogradi. C.I.O.S.-ovim je kamionima uklonjeno iz prirode i ekološki zbrinuto 10 automobilskih olupina. Ovom prilikom svaki stanovnik sela koji je dobrovoljno predao automobilsku olupinu da se odveze na otpad, od C.I.O.S.-a  je dobio novčanu naknadu, gusku i butelju vina iz vinarije Šafran, simbolični poklon Sv. Martina.

U drugoj akciji ovog mjeseca, na potezu između Siska i Zagreba, na obali rijeke Save izvršena je snimka stanja toka rijeke Save pri čemu je uočeno stotinjak odbačenih automobila. Lučka uprava Sisak je omogućila korištenje glisera za razgledavanje toka rijeke Save. Zahvaljujući tome, označena su sva mjesta na kojima se nalaze olupine, a cilj je očistiti ih do kraja ove godine. Prema riječima Ivana Perkovića iz tvrtke Hidrotehna čijim šlepom će automobilske olupine biti uklonjene i na kraju ekološki zbrinute, da bi se uklonilo tridesetak automobilskih olupina potrebno je pričekati kišna razdoblja kada će vodostaj rijeke Save biti viši.

Cijela akcija odvija se uz potporu Renault Nissan Hrvatska, odnosno marke Renault koja se uključila u ovu ekološku akciju s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša ali i poticanje svijesti na odgovorno ponašanje prema prirodi.

Pročitajte više