Od Tesle napravio motorne sanjke, izgledaju ludo

screenshot: YouTube

GUSJENICE su bolje rješenje od lanaca, bar kada je snijeg u pitanju.

Obožavatelji Teslinih električnih automobila se posljednjih mjeseci nadmeću u pokušaju da naprave što bolju vlastitu verziju Cybertrucka - električno kamioneta neobičnog dizajna.

Jedan vlasnik Teslinog Modela 3 se odlučio za drastičnu preradu i pritom ne mari za svojevrsnu Cybertruck maniju.  On je htio poboljšati vozna svojstva na snijegu, pa je kotače zamjenio gusjenicama i dobio električne motorne saonice.

Michael je jedan od najpoznatijih autoblogera na društvenim mrežama. Uz pomoć kompanije Mullin Manufacturing uspio je postaviti gusjenice na zadnju osovinu svog automobila Tesla Model 3. Ambiciozni projekt uspješno je okončan, piše Carbuzz.

"Vidjeli ste kako Tesla drifta, ali jeste li vidjeli kako ide po snijegu? Oduvijek sam želio električne motorne saonice", kaže Michael.

Michael je sa svojim prijateljima skinuo zadnje kotače i na pogonskoj osovini postavio gusjenice za snijeg. Probna vožnja izvedena je u planinskim krajevima pokrajine Britanska Kolumbija u Kanadi. Vlasnik Tesle nije očekivao da će prva vožnja proći bez većih problema.

Modificirana Tesla lako osvaja snježne brežuljke, što je prije bilo nemoguće na podlozi prekrivenoj snijegom. Pravi je to podvig, posebno jer se radi o vozilu teškom više od 1.800 kilograma.

Ipak, test nije prošao bez problema. Došlo je do preskakanja zubaca na jednoj gusjenici, a Michael kaže da se problem može riješiti zatezanjem iste. Dodaje da njegove električne saonice još uvijek nisu završene. Želi ih usavršiti za vožnju po blatu, driftanje, pa čak i za skokove kako bi dobio veći broj lajkova na društvenim mrežama.

Stručnjaci za automobile ne savjetuju ovakve modifikacije, napominju u američkom magazinu.

Podsjetimo, prošle godine iz Rusije nam je stigla vijest o sličnoj, ali ipak puno ozbiljnijoj preradi, i to Bentleya. Nekad luksuzni coupe postao je pravi tenk. Ovdje možete vidjeti kako fukcionira. 

Pročitajte više