Odlazak Godzille. Ovo je posljednja generacija Nissana GT-R

Foto: Nissan

PO SVEMU sudeći, životni put Nissana GT-R R35 mogao bi se bližiti kraju, što i ne bi bilo toliko iznenađujuće. Kultni japanski sportski automobil predstavljen je u svojoj trenutnoj generaciji još 2009.

Iako je od tada imao razna poboljšanja, a njegova osnovna cijena porasla je za više od 50 tisuća dolara, čudovište s pogonom na sva četiri kotača - od milja poznato kao Godzilla - uglavnom je isto. Međutim, 2025. mogla bi biti njegova posljednja modelska godina.

Manjak kapaciteta

Mag X, japanska automobilska publikacija, prošli je tjedan tvrdila da ima informaciju da će Nissan ukinuti R35 generaciju GT-R nakon sljedeće godine. Izvorna priča tvrdi da je Nissan rekao japanskim trgovcima da je odluka o prekidu proizvodnje trenutnog GT-R-a posljedica činjenice da tvrtka u budućnosti neće moći proizvesti dovoljno dijelova za automobil.

Nissan je objavio kako će u lipnju početi prodavati GT-R na svom matičnom tržištu, a pretpostavlja se kako će biti dostupno samo 1500 primjeraka, od kojih će 300 biti NISMO varijanta visokih performansi. Još nije jasno jesu li to brojke globalne proizvodnje ili samo za Japan.

Pročitajte više