Odlazak Jean-Michel Sicrea

NAKON 7 godina uspješnog rukovođenja tvrtkom Renault Hrvatska, generalni direktor Jean-Michel Sicre odlazi iz Hrvatske na novo radno mjesto i od 01. veljače 2005. g. obavlja funkciju komercijalnog direktora marke Dacia za čitav svijet, sa sjedištem u Bukureštu.

Jean-Michel Sicre je došao u Hrvatsku 1997. godine iz Slovenije, gdje je bio komercijalni direktor Revoza. U Hrvatskoj je, preuzevši mjesto generalnog direktora Renaulta Hrvatska, odmah po dolasku, ambiciozno započeo raditi na usponu Renaulta na hrvatskom tržištu. Prodaja marke Renault je rasla iz godine u godinu, da bi  2000. Renault,  po prvi puta, osvojio prvo mjesto na tržištu novih osobnih vozila.  U prethodne četiri godine Renault je i dalje značajno povećavao svoj tržišni udio i ostao među vodećima na hrvatskom tržištu.

Uz povećanje prodaje marke Renault, J.M. Sicre je u 2003. godini uspješno proveo preuzimanje prodaje marke Dacia, a početkom 2004. i preuzimanje prodaje marke Nissan. Poduzeće Renault Hrvatska od 1. siječnja 2004. g. postalo je u Renault Nissan Hrvatska i u međuvremenu, pod rukovodstvom J.M. Sicrea, naraslo na 85 zaposlenih. J.M. Sicre je boravak u Hrvatskoj okončao velikim uspjehom. Francuska vlada ga je prije nekoliko dana odlikovala odličjem Viteza Nacionalnog reda za zasluge, po visini drugom najvažnijom civilnom medaljom u Francuskoj. 

Novo radno mjesto gosp. J. M. Sicrea vezano je uz velike poslovne izazove i novu marku grupe Renault – Daciu.

Na mjesto generalnog direktora Renault Nissan Hrvatska dolazi gosp. Mikloš Marothy, koji je do sada obavljao funkciju direktora prodaje Renaulta Mađarska.  

Pročitajte više