Odluka o Quattru tek u rujnu

KONAČNA odluka o serijskoj proizvodnji te specifikacijama produkcijske izvedbe konceptnog Audija Quattro će navodno biti donijeta tek u rujnu ove godine, odnosno bit će javno objavljena tek na frankfurtskom auto salonu. Tako barem tvrdi šef Quattro odjela, Stephan Reil, koji još dodaje kako će odluka prvenstveno ovisiti o procjeni cijene i zainteresiranosti tržišta.

Naime, da bi se masa ovog automobila spustila na 1.400 kg potrebna je ekstenzivna upotreba lakih materijala, a to dakako podiže konačnu cijenu. Ona bi ionako trebala biti relativno visoka s obzirom kako će Quattro, ako dobije zeleno svjetlo, biti “proizveden u ograničenoj seriji od 500 do 1.000 primjeraka“.

Inače, Reil potvrđuje i kako bi ovaj model koristio motor iz RS5, no dakako tuniran na veću snagu i okretni moment. Tvorničke specifikacije RS5 kažu kako ovaj atmosferski 4,2-litreni V8 razvija snagu od 450 KS (331 kW) te najveći okretni moment od 430 Nm. Pored veće snage, razliku će činiti i uzdužni smještaj motora.

Iako je prototip konačnog automobila već proizveden, produkcijski bi se model na tržištu mogao pojaviti najranije 2013. Razlog? Očekivano smanjivanje cijene lakih materijala.

Pročitajte više