Održan testni dan izbora za "HR auto 2006"

ZBOR automobilskih novinara HND privodi završetku ovogodišnji izbor za HR auto. Jedanaesto izdanje najstarijeg nacionalnog izbora za automobil godine koje je započelo 26. rujna ulazi u finalnu fazu.

Na široj listi kandidata izbora, što obuhvaća sve automobile koji su se na našem tržištu pojavili tijekom 2005. g, ili će se pojaviti u prvom kvartalu 2006. g, ove se godine našlo rekordnih 42 automobila. Šira je lista objavljena 3. listopada 2005. g, a biranjem automobila s ovog popisa, 40-ak je novinara članova Zbora, odabralo užu listu - finaliste izbora za HR auto 2006.

Finalisti ovogodišnjeg izbora su: Citroen C1/Peugeot 107 / Toyota Aygo, Renault Clio, Suzuki Swift, Alfa Romeo 159, Mazda5 te BMW serije 3. Prva tri automobila s ove, uže liste ponijet će prestižne titule - Zlatni, Srebrni i Brončani volan izbora za HR auto 2006.

U procesu izbora, posebno značajan trenutak je i Testni dan, koji je održan na Automotodromu Grobnik, pokraj Rijeke. Tom prilikom, automobili-finalisti podvrgnuti su testovima izbjegavanja sobova (Los-test) i testu slalom vožnje kako bi se utvrdile krajnje granice koje u vožnji javnim prometom nije moguće isprobati.

Prostor za testiranja osigurala je uprava naše najpoznatije staze, testnu opremu redakcija Auto motor i sport-a, a cijeli je event održan pod pokroviteljstvom HAK-a, Sava Tires-a te Raiffeisenbank Austria i Raiffeisen Leasing-a.

Rezultate izbora za HR auto 2006. saznat ćemo 4. siječnja 2006. kada će biti otvorene koverte s glasovima 11-članog Hrvatskog novinarskog žirija.

Pročitajte više