Opaki duo iz BMW-a je strah i trepet autoceste

Foto: BMW
 
OSIM što izgledaju kao da su stigli iz pakla, ovi opaki SUV-ovi su vladari otvorene ceste. 
 
Do dolaska modela X7 tempiranog za iduću godinu, najveći i najatraktivniji SUV modeli bavarske kompanije su X5 i X6. Oba se nude u M izdanju, a sada im se pridružuje i Black Fire limitirana serija. 
 
Temeljeni su na M izvedbama koje karakterizira 4.4 M TwinPower V8 s 575 KS i 750 Nm usuglašen s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. S obzirom na to da ubrzavaju do stotke za 4,2 sekundi, jasno je kako BMW nije trošio vrijeme na bespotrebni tuning motora. 
 
No zato je estetika oplemenjena brojnim detaljima, a rezultat će fascinirati sve one koji traže luksuzni SUV vrhunskih performansi i agresivno skrojenog dizajna. Crne BMW-ove nemani se tako ističu posebnom izvedbom crne boje laka, ali i 21-inčnim kotačima iza kojih se naziru plave čeljusti kočnica. Poklopci retrovizora su od karbona, a prednja maska je također u crnom finišu. 
 
Iznutra se njeguje isti stil. Crna boja je dominantna, a monotoniju razbijaju crveni prošivi kožnog tapecirunga. U kožu je presvučen i M upravljač, a opcijski se nudi kolo upravljača presvučeno alkantarom. Vjerovali ili ne, ovaj dodatak BMW neće posebno naplatiti. 
 
Specijalna izvedba na njemačko tržište stiže krajem kolovoza, a nudit će se po cijeni od 142.260 eura za X5 M Edition Black Fire, odnosno 145.760 eura za istovjetno izdanje modela X6.
 

Pročitajte više