Opel Adam S razvija 150 KS i juri 220 km/h

Opel će ovog tjedna na auto showu u Genevi ponosno predstaviti vrhunsku verziju Opel Adama koji će se na štandu njemačkog proizvođača pridružiti već najavljenom 'robusnom' Adamu. Nova S verzija gotovo je spremna za serijsku proizvodnju, a opremljena je 1.4-litrenim, 4-cilindričnim turbo motorom ekskluzivno razvijenim za ovu verziju. Jedinica razvija 150 KS i 220 Nm okretnog momenta, a u usporedbi s atmosferskom verzijom nudi 50 posto više snage i 70 posto više okretnog momenta.

###

Motor snagu šalje na prednju osovinu putem 6-brzinskog ručnog mjenjača koji omogućuje maksimalnu brzinu od 220 km/h. Podatak u vremenu ubrzanja do 'stotke' za sada nije objavljen, no vjerujemo kako fanovi neće biti razočarani.

Izložbeni primjerak bit će opremljen 18-inčnim alu-felgama presvučenim gumama dimenzija 225/35 R18 te OPC S kočnicama sa 16-inčnim prednjim, odnosno 16-inčnim stražnjim diskovima i crvenim kočionim kliještima. Automobil će dobiti i mišićavi body-kit te agresivni ispušni sustav, a unutrašnjost putničke kabine bit će opremljena Recaro sjedalima, crvenim detaljima na upravljaču, ručnoj kočnici i mjenjaču te vratnim panelama i instrumentima, IntelliLink multuimedijskim sustavom, elektronskom klimom i zatamnjenim stražnjim staklima.

Pročitajte više