Opel Junior postao Adam

OPEL je i službeno potvrdio kako će nasljednik Agile, odnosno novi ulazni model, a koji na tržište stiže sljedeće godine, nositi ime Adam. Riječ je o modelu koji je ranije bio poznat pod kodnim imenom Junior i koji bi trebao biti Opelov konkurent modelima poput Fiata 500 i sl.

U Opelu napominju kako bi ovaj model trebao imati "sportski i mišićavi izgled", no dobrim će dijelom biti inspiriran trenutnom ponudom proizvođača. U ponudi će se naći samo trovratna izvedba, a ukupna duljina će iznositi oko 3,7 m. Interijer bi trebao ponuditi straga dovoljno prostora za udobno putovanje dviju osoba na kraćim relacijama.

Insajderi javljaju kako će Opel sa Adamom ponuditi široke mogućnosti individualizacije automobila, od boja eksterijera, presvlaka, ukrasa i sl. Naime, ta bi mogućnost prilagodbe trebala biti toliko široka da "na cesti ne bi trebali vidjeti dva ista automobila".

Recimo i kako će se Adam temeljiti na platformi sljedeće generacije Corse, a motorizaciju će činiti nekoliko manjih turbo motora. Među njima će se naći i novi 3-cilindrični pogonski stroj.

Adam bi trebao premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem jesenskom auto salonu, a na tržištu će se naći početkom iduće godine.

Pročitajte više