Opel Meriva u SUV izdanju?

SUDEĆI prema posljednjim špijunkama osvanulim na webu Opel usprkos nezavidnoj financijskoj poziciji gazdinskog GM-a ne odustaje od daljnjeg širenja game. Tako bi u novom izdanju Meriva mogla zasjati i u SUV izdanju.

Nova Meriva na cestama bi se trebala pojaviti tijekom sljedeće godine, dok će na SUV izvedbu trebati pričekati do 2011. godine. Iako špijunke ne otkrivaju puno realno je očekivati kako će se Opelov urbani terenac nuditi i u kombinaciji s pogonom na sve kotače, dok bi u ponudi motora glavno mjesto trebao zauzeti 1,4 turbo-benzinac u rasponu snage od 120 do 140 KS.

Inače, model će se vizualno razlikovati od standardne izvedbe tradicionalnim terenskim dodacima u vidu povećih odbojnika, krovnih nosača i dodatne zaštite podnice.

Veća od prethodnice, nova Meriva na tržištu će morati odmjeriti snage i brojnijom konkurencijom, a ništa lakše neće joj biti niti u domeni vozila za slobodno vrijeme. Naime, avanturističke izvedbe potvrdili su Mazda, Nissan, a realno je očekivati i nastavak VW-iove cross priče.

Pročitajte više