Opel "nestaje" do 2024. godine

Foto: Opel
 
OPEL je objavio novi strateški plan poslovanja prema kojem ima samo jedan cilj, a to je pod svaku cijenu postati profitabilan. 
 
Nekoliko je inicijativa u okviru PACE! Programa, a onaj koji će najviše odjeknuti među obožavateljima Opela je da će apsolutni svi Opelovi modeli do 2024. godine preuzeti francusku tehnologiju. Da budemo precizniji, Opel će od PSA grupe preuzeti platforme za cjelokupan osobni program. Kompanija trenutno koristi deset platformi, a ubuduće će svi njegovi modeli koristiti tek dvije. Smanjit će se i broj motora, pa će tako s deset pasti na tek četiri linije motora. 
 
Prvi Opel koji preuzima PSA platformu je novi Combo te Corsa koja dolazi 2019. godine. Do 2020.  Opel će lansirati ukupno devet novih modela. 
 
Druga velika novost je da će Opel u istom roku napraviti još jedan bitan iskorak. Naime, plan je da do 2024. godine cjelokupna gama bude elektrificirana. Time bi Opel trebao postati tzv. "europski CO2 predvodnik“. Do kraja desetljeća u gami će biti četiri elektrificirana modela uključujući potpuno električnu Corsu. 
 
Zanimljiv je i podatak kako će Opelov veliki centar u Rüsselsheimu nastaviti s radom, i to kao važni razvojni centar za cijelu PSA grupu. 
 
 

Pročitajte više