Opel predstavio nova sjedala

Vjerovali ili ne, proizvođači automobila mogu iznenaditi sa važnošću informacija koje predstavljaju javnosti. Tako su u Opelu odlučili da je jedna od najvažnijih novosti oko nove Astre - njezina sjedala! Istina, ako pogledamo činjenice, razvoj sjedala koja dolaze sa Astrom trajao je za današnje pojmove beskrajno, punih pet godina. No iz Opela tvrde, a s time se slažemo, da su sjedala osnova vozila jer izravno utječu na udobnost putnika kao i na njihovu sigurnost a s druge strane ostavljaju impresije na dizajn interijera. To je bilo krucijalno zašto su u Opelu posvetili toliku pažnju i toliko vremena upravo sjedalima a ne recimo volanu.
I kad smo već oplemenjeni za novosti oko sjedala spomenima da u odnosu na prethodna sjedala prvo što zapinje za oči jest da teže desetak kilograma manje. Za putnika ništa bitno, za vozilo kao takvo manji teret. Presvučena su visoko kvalitetnim materijalima koji svojom prozračnošću omogućuju da sjedalo diše a punjena su pjenom i obložena okvirom od visokokvalitetnog čelika. 
Što se tiče funkcionalnosti nova sjedala omogućuju podešavanje visine za gotovo 7 centimetara čime će niži vozači doći na svoje.
Da ne pretjerujemo i ne nagađamo više do susreta u živo na Frankfurtskom sajmu, do tada pogledajte službeni video na https://www.youtube.com/watch?v=Y3nAfG1KFLM

Pročitajte više