Novo lice najboljeg Toyotinog sportaša

 Foto: Toyota

TOYOTIN sportaš razvijen u suradnji s majstorima iz Subarua u New Yorku se predstavlja u obnovljenom izdanju.
 
Iako smo već na prvom testu modela uvidjeli da je GT-86 odličan automobil u pogledu sportske vožnje i samim time rezimirali da nema puno mjesta poboljšanja, već je tada bilo jasno kako bi nešto hrabriji dizajn bio dobrodošao. To su sada u Toyoti i učinili, te GT-86 oživjeli agresivnijim izgledom.
 
Toyotin coupe je tako sprijeda dobio veći središnji usisnik zraka, kao i moderniji svjetlosni sklop s pomodnim LED dnevnim svjetlima. Dakako, redizajnirani je prednji odbojnik i maglenke. Stražnji kraj također donosi nova LED svjetla i redizajnirani branik, a novi su i aluminijski naplatci.
 
 
I kabina je profitirala od redizajna. Iako službene fotografije nisu dostupne u Toyoti naglašavaju kako su površine prekrivene mekšim i na dodir kvalitetnijim materijalom. Novost u ponudi su opcijske presvlake sjedala u kombinaciji kože i alkantare, te sada uočljivi srebrni prošivi. Sportsko kolo upravljača je pod rukom još ugodnije, a ima integrirane kontrole za audio sustav. 
 
No ipak, najviše veseli da su u Toyoti uspjeli dodatno poboljšati već ionako besprijekornu dinamiku vozila. Radilo se na ovjesu i amortizerima te je promijenjen hod opruga kako bi Toyotin sportaš bio još agilniji. Europska verzija 2.0 atmosferca ostala je neizmijenjena, dok je američko izdanje neznatno osnaženo i bilježi plus od 5 KS. 
 
Kao što smo rekli, redizajnirani GT-86 premijerno će biti predstavljen na salonu automobila u New Yorku, a u prodaju dolazi krajem godine.
 

Pročitajte više