Otkriven futuristički Land Rover Discovery Vision Concept

Upravo predstavljeni Land Rover Discovery Vision Concept daje nam uvid u budućnost postave ovog modela koji se znatno promijenio u odnosu na aktualnu Discovery 4 (LR4) verziju. Styling automobila postao je zamjetno manje robustan, a sportskom dojmu pridonose i kraći prednji i stražnji kraj, kao i jednodijelno stražnje okno (umjesto dosadašnjeg dvodijelnog) koje omogućuje izvlačenje platforme iz prtljažnog prostora koja tako postaje 'sjedalo za druženje'.

###

Land Rover je eliminirao i B-stupove te ugradio stražnja vrata koja se otvaraju u obrnutom smjeru, a sjedala u putničkoj kabini raspoređena su u konfiguraciju 2+3+2 i svojim sklapanjem i pomicanjem omogućuju veliku prilagodljivost unutrašnjeg prostora. Putnička kabina koncepta opremljena je, naravno, vrhunskim materijalima i tehnologijom, a ističe se veliki ekran osjetljiv na dodir kojim se može upravljati i putem touchpad-a na upravljaču.

Kako je to već bilo najavljivano, koncept je opremljen i naprednom 'nevidljivom' haubom koja funkcionira tako da kamere u prednjoj rešetci snimaju teren ispred vozila, a ta je slika potom projicirana na poklopac motora tako da se doima kao da vozač gleda kroz njega. Tu su još i brojni drugi futuristički sustavi poput onog koji skenira i mapira cestu putem lasera u 'maglenkama' .

Novi Land Rover Discovery bit će lansiran tijekom ove godine kao zamjena za 5-sjedni Freelander, a koristit će platformu RR Evoque-a. Zamjena za 7-sjedni Freelander trebala bi stići 2015. godine.

Pročitajte više