Renault Captur u produkcijskom izdanju

INTERNETOM su počele kružiti navodne tvorničke skice produkcijske izvedbe modela Captur. Podsjetimo, Captur je atraktivni koncept predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu s kojim je Renault najavio dolazak kompaktnog SUV/crossovera. No, čini se kako od atraktivnosti, barem one konceptne, nije ostalo puno.

Prema priloženim skicama ispada kako će produkcijski Captur ustvari biti "samo" uvećani Clio. Istina, novi je Clio zgodan automobil, no koncept je najavio nešto uistinu posebno. Podsjetimo i kako ga je pokretao Energy dCi 160 turbodizelski motor uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke, a s kojim je ovaj automobil ubrzavao do 100 km/h za 8 sekundi i dostizao maksimalnih 211 km/h.

Premijera produkcijske izvedbe se očekuje sljedeće godine na nekom od većih auto salona, a najvjerojatnije će se raditi upravo o onom proljetnom u Ženevi. Inače, što se tiče motorizacije i opreme iste će u velikoj mjeri biti prenijete izravno iz Clia. Dostupnost pogona na sva četiri kotača je malo vjerojatna.

Na kraju dodajmo i kako još uvijek nema službenih potvrda da će konačni proizvod nositi isto ime kao i studija.

 

Pročitajte više