Ovaj auto staje uz bok najboljima iz Audija i Volkswagena

Foto: Manhart

POZNATI tuner dohvatio se izuzetno zanimljivog modela. 

U Manhartu se nisu imali prilike zabavljati sa španjolskim modelima, što je u neku ruku i bilo razumljivo. Sve donedavno jer Cupra polako, ali sigurno preuzima primat sportske marke. Odlično pogođen dizajn u kombinaciji s moćnim pogonom ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pogotovo kad se skinu okovi ekoloških nazora. 

Upravo tako, na tapeti je Cupra Formentor, i to VZ5 izdanje pokretano odličnim 2.5-litrenim turbo pet-cilindrašem iz Audijeve postave. Standardno daje 390 KS i 480 Nm, a nakon kure dotjerivanja u Stage 1 varijanti daje 490 KS i 630 Nm. 

Modifikacije uključuju novu upravljačku elektroniku, ali i cjelokupno izmijenjeni ispušni sustav. Nije poznato je li se radilo i na sedam-stupanjskom DSG mjenjaču, kao i na pogonu na sve kotače. I tu nije kraj, jer Manhart planira ponuditi i Stage 2 dogradnju, a tu onda govorimo o bar 600 KS. 

I još nešto. Ova Cupra je estetski ostala ista. Tuner se tek odlučio ugraditi 20-inčne kotače. Upravo tako, sve ostalo je tvornički, ne računajući naljepnice s potpisom tunera. Dovoljan je to signal da Cuprini dizajneri jako dobro znaju što se danas nosi. 

 

Today we are introducing the start of the development of our new program for the first-ever MANHART Cupra model. The CP...

Objavljuje MANHART PerformanceSrijeda, 22. veljače 2023.

Pročitajte više