Ovaj automobil posramit će Bugatti Veyron i Koenigsegg One:1

Gotovo nepoznata američka kompanija Trion SuperCars (TSC) objavila je kako je započela razvoj superautomobila nazvanog Nemesis. Tvrtka je nedavno osnovana u Kaliforniji, a započela je rad na modelu pogonjenom V8 bi-turbo motorom koji će razvijati nevjerojatnih 2000 KS te će tako posramiti svjetski poznate zvjerke poput Bugatti Veyrona i Koenigsegga One:1.

###

Automobil će koristiti šasiju od ugljičnih vlakana te karoseriju od egzotičnih legura, a ogromna snaga motora prenosit će se 8-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem koji će omogućavati ubrzanje do 100 km/h za 2.8 sekundi te krajnju brzinu veću od 450 km/h.

Fotografije unutrašnjosti za sada nisu dostupne, no TSC tvrdi kako će ugraditi digitalne kontrole i omogućiti aktiviranje tzv. 'Predator' moda kojim će se podešavati postavke ovjesa, ispušnog sustava i  podvozja, ali i osvjetljenja u putničkoj kabini. Nemesis će također imati aktivnu aerodinamiku te prtljažnik dovoljno prostran da u njega stanu palice za golf. Prvi prototip svjetlo dana će ugledati već sljedećeg mjeseca.

Pročitajte više