Ovaj Jeep je idealan dvorišni ukras, a možete ga i zapaliti

Foto: Metal Art of Wisconsin/Facebook

PRIČA o vanjskim ognjištima u Americi seže nekoliko stotina godina unazad, dok je istočna Europa ovoj tradiciji vjerna i duže.

I dok se u Americi najčešće koriste vanjska zatvorena ognjišta, izrađena od gline, u nama bližim područjima je metal prva ideja, bilo u obliku kotla, peke, rajske pecare ili tek tanjura za kotlovinu. A kako ne bismo odlutali u gurmanske vode vratit ćemo se Jeepu u obliku dvorišnog kamina. Njegova uloga je prije svega dekorativna, a potom i da ugrije društvo tijekom druženja na otvorenom.

Nudi se nekoliko izvedbi, s dva i četiri vrata te replika Gladiatora. Izrađene su od metala preciznim CNC postupkom laserskog rezanja, a ponuda uključuje, kao što vidite, i metalne replike guma, ručice te još poneki detalj. Postoji i izvedba s plinskim plamenikom gdje je izvor topline strogo kontroliran, pa je moguće ubacivanje više detalja. 

Cijena nije mala. Trenutno su svi artikli sniženi pa je Wrangler dostupan po 349,95 dolara, a veći model s četiri vrata te Gladiator za 374,95 dolara. U svakom slučaju ovaj Jeep lijepo gori. Zatvore li se prozori metalnim pločama kako bi se zauzdao plamen, moglo bi se na njemu nešto i ispeći, zar ne?

 

Pročitajte više