Ovaj SUV obožavaju i na hrvatskom tržištu, a uskoro će dobiti radikalan dizajn

Screenshot: YouTube

PO uzoru na novi Tucson još će jedan model krenuti tim putem.

Kućni blizanac Hyundaijevog Tucsona je Kia Sportage koja iz generacije u generaciju ima sve veći broj poklonika. Aktualni model nedavno je dobio Black Line izdanje, a sada svi iščekuju nasljednika. 

Gotcha Cars nudi svoj prijedlog izveden na osnovu rijetkih špijunskih fotografija, ali i neslužbenih najava iz izvora bliskih korejskoj marki. Ono najuočljivije je potpuno novo lice. Kao i kod Tucsona, prednjica je ono o čemu će se zasigurno pričati. U ovom slučaju očekujte vertikalno orijentirana svjetla trapezoidnog poprečnog presjeka. Prednja maska s "tigrovim nosom" je i dalje prisutna, ali sad u osjetno tanjem izdanju poznatog profila, ali s ogromnom rešetkom u donjem dijelu. 

U pogledu kabine nikakvi renderi nisu potrebni. Sudeći po zadnjim novitetima Kia je drastično modernizirala dizajn interijera, implementirala nove tehnologije i dakako još podigla kvalitetu. 

 

Konačno, kad su motori u pitanju očekujte isti recept kao kod Tucsona. Start će i dalje biti 1.6 motori, ali isključivo u turbo verziji i minimalnih 150 KS. Naravno, Kia je predvidjela nekoliko razina hibrida, od 48V sustava do plug-in verzija. Premijeru očekujte kroz nekoliko tjedana.

Pročitajte više