Ovaj Volvo stvaran je godinu dana

Screenshot: Facebook/Volvo

VOLVO su nekad iz jasnih razloga zvali "ciglom" i "kutijom", a sada to pokušavaju vratiti na neočekivan način. 

Ne, Volvo se ne vraća naglašeno uglastom dizajnu, a vrlo vjerojatno ni robusnosti po kojoj su bile poznate nekadašnje "cigle", posebno serije 200, 700 i 900. Volvo se sad okrenuo modelu V70, i to primjerku izrađenom od Lego kockica. 

Graditelj je David Gustafsson, obožavatelj Lega koji se već okitio brojnim nagradama. Prije nekoliko godina osvojio je 400.000 kockica, što ga je navelo da pokuša napraviti neki veći model. S obzirom na to da je Šveđanin, jedini izbor je bio hoće li to biti Saab ili Volvo. 

Brick by brick, block by block. Enjoy the iconic Volvo V70 in a new suit, David Gustafsson came up with the idea to...

Objavljuje Volvo CarsČetvrtak, 1. veljače 2024.

Kao što prikazuje Bricksale.com, autor je koristio čelični okvir te model postavio na prave kotače. Međutim, sve ostalo napravljeno je upravo od "legića". Potpuno funkcionalna instrumentna ploča, upravljač, svjetla, sve je izvedeno od kockica i sve funkcionira. 

Upravo najviše fascinira činjenica da ovaj model ima niz funkcionalnih detalja. Prekidači klima-uređaja se zakreću, mjenjač je pomičan, a svjetla prate kut upravljača. 

 

Gustaffson je otkrio kako je u proteklih godinu dana, koliko traje rad na projektu, utrošeno preko 350.000 kockica, ali i kako posao još uvijek nije gotov. Tko zna, možda će nedostajati koja kockica da se Volvo dovrši. 

Model Volva od Lego kockica će od travnja biti izložen na brojnim manifestacijama u Švedskoj, gdje će se posjetitelji uživo moći uvjeriti u autentičnost modela automobila u prirodnom mjerilu. 

 

 

Pročitajte više