Ovakav auto vozi šef tunerske kuće: Brutalniji Audi RS7 nećete naći

Foto: ABT Sportsline

ZVIJER iz ABT-a puca od snage, a usprkos opsežnom tuningu vlasnik dobiva zvijer s jamstvom. 

Iako se radi o izuzetnom automobilu sa stanovišta performansi, dizajnu ćemo dati prednost. Uzorak vanjštine je izveden principom postavljanja folija, a na popisu novih dijelova su uz pojedine karbonske elemente karoserije i naplatci. Promjera su 22 inča te uz četverostruku završetak ispušnog sustava dolazi kao začin na ionako agresivno postavljen identitet RS7. 

Ovaj auto jednostavno ne može ostati nezamijećen, a to Daniel Abt, pilot Formule E za tim slavne tunerske kuće. A želi biti i najbrži, pa njegov RS7 sada ima 4.0 V8 biturbo pojačan sa serijskih 600 na 740 KS uz 920 Nm okretnog momenta. Stoga ne čudi što je ovaj bolid sada još agilniji, pa 100 km/h hvata za 3,2 sekunde. 

U ABT-u očito znaju što rade, pa za modificirani motor daju dvogodišnje jamstvo. Recimo i kako je predviđena serija modela ABR RS7-R od 125 primjeraka, gdje će 124 biti ponuđeno na tržištu. Jedan ide, kao što smo rekli, sinu vlasniku tvrtke. On je za svoj primjerak pripremio i posebno ime, AllTheWayABT RS7-R.

A ako ste ljubitelj karavana znajte da ABT nudi isti recept i za taj model. Njihov RS6-R izgleda jednako atraktivno, nudi istoh 740 KS i 920 Nm, a na 100 km/h je za 3,6 sekundi. Maksimalac je vjerojatno 305 km/h.

Pročitajte više