Ovako izgleda volan u Tesli Model S od milijun kuna

Screenshot: Twitter

DANAS čak i najjeftiniji automobili imaju volane koji će izdržati nekoliko godina i barem 100.000 km prije nego što se počnu raspadati. 

Ne i  kad se radi o Teslama s najnovijim "yoke" volanom. Tako barem sugeriraju brojne objave na društvenim mrežama gdje su pojedini vlasnici, razočarani kvalitetom, objavili fotografije volana nakon par desetaka tisuća kilometara.

Tako je korisnik The Kilowats na Twitteru s Teslom Model S Long Range opremljenom „inovativnim“ volanom nakon manje od 40.000 prijeđenih kilometara pokazao volan na kojem su već otpala tri komada. Popularni TikToker jf.okay objavio je kako se njegov volan ubrzano raspada nakon samo 20.000 prijeđenih kilometara. Najekstremniji slučaj objavio je Twitter profil Meet Kevin koji je rekao da je iste stvari doživio nakon samo 6500 prijeđenih kilometara. 

Trenutno se vode brojne rasprave na ovu temu na društvenim mrežama. Tako Teslini poklonici krivnju prebacuju na korisnike navodeći kako su za sve krivi njihovi poroci. Jednom korisniku su tako našli da je uhvaćen dok je vozio pod utjecajem alkohola te zaključuju kako je upravo kontaminacija površine alkoholom kriva za raspadanje površine volana.

Drugi objektivnije razloge vide u prekomjernoj upotrebi dezinficijensa, navode primjere ljudi kojima se dlanovi jako znoje, a treći pak vide problem u predugim noktima. Po mnogima bi izgleda bilo najbolje koristiti vozačke rukavice. Pomalo neočekivano u današnje vrijeme za jedan novi automobil ovolike cijene. Recimo i kako Tesla nema PR službu, pa do objave nismo dočekali bilo kakvo službeno očitovanje.

 

Pročitajte više