Ove automobile su žene proglasile najboljima u 2023. godini

ŽIRI izbora za Ženski svjetski auto godine izabrao je najbolje u pojedinim kategorijama. 

Žiri koji čine 63 automobilske novinarke iz 45 zemalja svijeta je nakon izbora finalista proglasio najbolje u pojedinim kategorijama. 

Kao što je vidljivo, u svim kategorijama, osim u onoj za sportski auto godine, pobjedu je odnio povišeni model - SUV ili kamionet. 

Tako je, redom, Kia Niro proglašena najboljim urbanim vozilom. Pomalo neočekivano jer se ne radi o malenom gradskom modelu. S druge strane, izbor Audija RS3 za najbolji sportski automobil je čak i očekivan, pogotovo jer je Audi A3 već godinama jedan od omiljenijih automobila među vozačicama. 

Ženski žiri je pomalo iznenađujuće u domeni obiteljskog SUV-a za pobjednika izabrao Jeep Avenger. Novi SUV ima vrlo privlačan izgled, prvi je električni Jeep, ali je ujedno i osjetno manji od, primjerice, Kije Niro koja je, podsjetimo, izabrana za gradski auto godine. "Jeepovo prvo 100% električno vozilo ima vrlo uspješan dizajn i izvrsnu terensku sposobnost unatoč tome što ima pogon na prednje kotače", stoji u priopćenju.

Idemo dalje. U domeni velikih vozila Citroen C5 X je pobijedio u grupi "velikih automobila", dok je Nissan X-trail najbolji "veliki SUV". Konačno, u klasi 4x4 i pick-up pobjednik je Ford Ranger. 

Recimo i kako će ukupni pobjednik, Svjetski ženski auto godine, biti proglašen 8. ožujka. 

 

Pročitajte više