Ovo je Al:ME i pokazuje kakvi će auti biti u budućnosti

Foto: Audi

NAJNOVIJI Audi je u potpunosti podređen okruženju mega gradova budućnosti.

Audi je u Šangaju odlučio napraviti hrabri iskorak i izaći iz okova dosadašnjih proizvoda ponudivši potpuno novi koncept cestovnog transporta. Naravno, bazira se na autonomnoj vožnji i električnom pogonu, ali uz neke novine koje prije nismo viđali u Audiju, pa ni u konceptima drugih proizvođača.

Tako se Audi toliko trudi uvjeriti nas u trendovski lounge ugođaj da je auto opremio živom florom, a putnike ponudio voćem i napitkom. Oni će moći uživati u zdravim poslasticama i prirodnom okruženju gdje krov ima drvenu konstrukciju poput sjenice i vjerojatno može poslužiti kao penjalica za vegetaciju koja se nazire na fotografijama.

Kako god, predviđeno je da Audi pokreće elektromotor od 170 KS napajan iz baterija kapaciteta 65 kWh. Predviđen je za gradske uvjete, pa su performanse stavljene u drugi plan. Zato bi ovaj Audi od 4,3 metara trebao ponuditi prostranost na razini najvećih automobila na tržištu.

Za razliku od koncepta Aicon, ovaj još uvijek ima upravljač, a to znači da ima i stupanj "slabiju" autonomiju. Raspolaže sustavom 4. razine, a to znači da može i dalje prometovati samostalno.U svakom slučaju, Al:Me pruža futuristički izraz Audija u pakiranju koje je podređeno što lakšem korištenju u urbanim uvjetima. Za više od toga još uvijek je preporuka klasika s koliko toliko užitka za upravljačem.

Pročitajte više