Ovo je dosad najbolji pogled na novi Audi A8

 Render: Design

NAJIŠČEKIVANIJI novitet godine na tržište će stići početkom iduće godine. 
 
Kako bi skratili vrijeme do dolaska novog top modela iz Audija pojedini neovisni dizajneri na osnovu dostupnih informacija pokušavaju što objektivnije rekonstruirati dizajn nove generacije "osmice". A to je teško, no svi su složni kako je koncept Prologue ishodište svih linija. I doista, isto su neizravno potvrdili i u Audiju, a sudeći po planetarnom uspjehu koncepta nema razloga da tako i ne bude. 
 
Dinamična i elegantna silueta je preduvjet stvaranja limuzine koja bi mogla ozbiljno konkurirati trenutnim vladarima, BMW-u serije 7 i S klasi iz Mercedesa. Potonji prijedlog daje vrlo izravno potencijal iskorištavanja maksimuma sportskog karaktera Audija, ali uz zadržavanje uglađenosti kakva pristaje limuzini najvišeg kalibra. 
 
S tehničke strane MLB platforma koja donosi redukciju mase, bolje performanse i komforniji interijer je već stara vijest. Pridodamo li svemu motor iz Bentayge, 6.0 W12 sa preko 600 KS, više bi bilo čak i bezobrazno očekivati. Prvi Audi sposoban za autonomnu vožnju imat će i doslovno jakog dizelskog predstavnika. 4.0 V8 TDI iz SQ7 sa 435 KS i 900 Nm je dovoljan razlog da se konkurencija zamisli. Pritom ni u Tesli ne mogu spavati mirno jer je električna E-Tron izvedba gotovo pa sigurna. 

Pročitajte više