Ovo je interijer novog Land Rovera

Foto: JLR

U pitanju je popularni Discovery koji privlači širi krug kupaca relativno prihvatljivim odnosom cijene i ponude. Sada ima dodatni adut. 

A njega nalazimo u kabini gdje je Land Rover odlučio oplemeniti komfor vožnje novom prednjom armaturom. Nova modelska godina tako donosi novi digitalni kokpit sa središnjim "slobodno plutajućim'" i zakrivljenim zaslonom od 11.4 inča, a koji uključuje Pivi pro infotainment sustav. Karakterizira ga jednostavnije korištenje, pa se tako u dva poteza dolazi do 90 posto funkcija. 

Modernizirana, a time i pojednostavljena je i središnja konzola. Aluminij dominira, a kontrola mjenjača sada je još skladnijih proporcija. Kupci dobivaju i novi sustav pročišćavanja zraka, kao i standardno bežično punjenje. Naravno, popis opcija je izdašan i ako se zaigrate možete drastično povećati cijenu ovog komfornog terenca prepoznatljivog izgleda. 

Ponuda kreće 2.0 turbo benzincem s 200 KS i 320 Nm, te snažnijim P250 s 249 KS i 365 Nm, a dalje slijedi poznati P300e plug-in hibrid s 1.5 trocilindrašem i baterijom od 14.9 kWh i sada nešto većim dosegom od maksimalno 61 km, odnosno 47 km u realnim uvjetima. U ponudi ostaju i dizelaši, D165 i D200. Poznata je i cijena za britansko tržište, a ona za Discovery Sport kreće od 44.790 GBP.

Pročitajte više