Ovo je nova Škoda Superb!

Foto: Škoda

ŠKODA je danas premijerno predstavila redizajnirano izdanje treće generacije Superba i prvo koje će se nuditi u hibridnom, ali u Scout izdanju.

Već na prvi pogled otkriva se glavna novost vanjštine, Matrix LED svjetla. Iako su već godinama u ponudi, Škoda ih još nije imala čast nuditi, bio je to ekskluzivitet vezan prvo za Audi, a potom i Volkswagen. Isto vrijedi i za ono ispod poklopca, no prije recimo kako je redizajn obuhvatio i odbojnike, stražnja svjetla su izmijenjena, a stigao je i središnji potpis marke.

A kad je ono ispod lima u pitanju, glavna novost je dolazak plug-in hibrida. Preslikan je iz Passata GTE, kombinira 1.4 TSI s elektromotorom i daje 218 KS i 400 nm. Ono bitno: ima baterije nešto veće od Passatovih (13 kWh) pa na struju vozi do 55 km. Napunite li i pun rezervoar od 50 litara, doseg s jednim spremnikom je čak 850 km. Doista impresivno za limuzinu koju ne pogoni dizelski motor. Inače, paleta motora, računajući klasiku, ide u rasponu od 120 (1.6 TDI) do 270 KS (2.0 TSI).

Tu novostima nije kraj jer Škoda dovodi i Scout izvedbu. Tiče se isključivo karavana, a kao i kod starije (i manje) braće, nudi plastični "oklop". Iznutra, pak, Superb dobiva kvalitetnije materijale, novu generaciju infotainmenta i opcijski digitalni kokpit.

 

Pročitajte više