Ovo je novi BMW serije 5

 Foto: GermanCarforum

PRITISAK je bio velik i BMW više nije mogao čuvati svoju tajnu – samo dan prije službene premijere procurile su prve fotografije modela.
 
Sedma generacija modela nosi oznaku G30, a fotografije prikazuju izdanje u M Sport izvedbi, odnosno jednu od atraktivnijih varijacija modela. Nagađanja su bila točna, serija 7 je bila uzor, a time i Gran Lusso Concept. Prevedeno, BMW ponavlja Audijevu recepturu gdje će svi modeli u gami biti vizualno snažno povezani. 
 
 
Dinamičnog vanjskog izgleda i vrhunske ergonomije u kabini nova serija 5 će zasigurno biti odličan automobil i ništa više od toga. Mnogi već sada spočitavaju skaliranje serije 7 i nedostatak originalnih ideja, ne baveći se pritom zasigurno boljom voznom dinamikom. 
 
Oko 100 kg manja masa zahvaljujući CLAR platformi 7-ice će se nesumnjivo odraziti na performanse vozila. Pritom ne mislimo samo na potrošnju goriva, već na voznu dinamiku. Kad su pak motori u pitanju valja očekivati splet četverocilindričnih motora u početnom dijelu ponude, odnosno 3.0 motore u gornjem domu ponude.
 
Očekuju se i M Performance varijacije, kako dizelskog M550d, tako i V8 turbaka okviru 550i. U igri po svemu sudeći ostaje i plug-in hibrid poznat iz ostatka game (330e,740e i X5 xDrive40e). A kad je u pitanju M5 na njega će trebati pričekati još godinu dana kada će se predstaviti sa preko 600 KS snažnim V8 turbakom i opcijskim AWD pogonom. 
 
 
Također, zasad je nepoznat termin dolaska karavanske (G31) izvedbe, kao i GT (G32) izvedbe s petorim vratima.

Pročitajte više