Ovo je prvi Volkswagen s Fordovom značkom

Foto: Ford

PRVI plod suradnje Forda i Volkswagena na ceste dolazi idućeg proljeća, a već sada možemo vidjeti što nas to čeka.

Kao što se i očekivalo, u pitanju je novi Tourneo Connect, praktični MPV baziran na nedavno pristiglom Volkswagenovom Caddyju. No za razliku od blizanaca iz PSA koncerna i Toyote, ovdje su vizualne razlike nešto izraženije. Doduše ne i s boka, koji je, izuzev naplataka, ostao identičan originalu. I straga su razlike minimalne i vidljive tek u detaljima. 

Osim originalnog dizajna, Tourneo preuzima i kućne nazive opreme (in Active, Trend, Titanium i Sport), ali kabina zadržava Volkswagenov potpis. Digitalni kokpit je isti, a bolji poznavatelji će uočiti tek novo kolo upravljača. Spomenimo i da su tovarne mogućnosti odlične, do 2.6 kubika u regularnom i do 3.1 kubik u produljenoj izvedbi. Ford tu napominje i stvari koje malo kome trebaju (panoramski krov) te one nešto upotrebljivije, u vidu brojnih pretinaca i do 19 sustava asistencije. 

Ispod poklopca ponuda kreće 1.5 TSI (sada EcoBoost) benzincem sa 114 KS i 220 Nm te 2.0 TDI (sada EcoBlue) dizelaš dostupan u dvije izvedbe snage, sa 112 (i 280 Nm) i 122 KS (i 320 Nm). Uz doplatu dobivate i DSG mjenjač, koji se sada zove powershift. Ono najzanimljivije je dostupnost izvedbe s pogonom na sve kotače, a koja ide u kombinaciji dizelaša i ručnog mjenjača. 

Pročitajte više