Ovo je zadnji Lamborghini koji vozi samo na benzin

LAMBORGHINI Huracan odlazi u mirovinu, a s njim i V10 benzinski motor. 

Ali ima još vremena. Huracan je još uvijek tu, a uskoro će dobiti i tzv. "terensku" izvedbu pod imenom Sterrato. Originalni koncept će ipak ostati upamćen po nečem drugom. Naime, Lamborghini je potvrdio kako je Sterrato zadnji proizvod marke bez hibridnog pogona. 

Upravo tako, sve nakon Sterrata imat će pomoć električne energije, a narav i cijena diktirat će s kolikim utjecajem će se struja smjeti angažirati. Steratto dolazi u prosincu, a onda će marka iz Sant'Agate krenuti u neku novu priču s hibridnim pogonima. 

U Lamborghiniju su trenutno itekako zadovoljni. Prvih devet mjeseci ove godine je najbolje u povijesti marke, s prihodima od 1.93 milijarde eura, što je rast od 30% u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je operativna dobit iznosila 570 milijuna eura, što je porast od 68.5% u odnosu na isto razdoblje lani. 

U tvrtki naglašavaju kako su podigli zaradu po svakom prodanom automobilu, a od koristi im je bio i povoljan tečaj. Prodali su 7690 automobila, a najprodavaniji model je Urus s 4834 prodana primjerka. 
Do 2024. godine svi modeli u gami će biti dostupni kao plug-in hibridi. 
 

Pročitajte više