Ovo su auto legende koje ćemo uskoro opet vidjeti na cesti

Foto: Toyota, Chevrolet,Ford,Alfa Romeo by Aksyonov Nikita

UZ Supru i BMW serije 8 za povratak na ceste je spremno još nekoliko modela slavne prošlosti.

O Supri je već sve rečeno. Ono za nas bitno je da se legendarni sportaš vraća i na europske ceste. 340 KS snažan coupe će na Starom kontinentu biti ponuđen u 900 primjeraka, a cijena je zasad još uvijek nepoznata. Znajte kako će prvi primjerci proizvedeni u Grazu na hrvatske ceste stići tijekom ljeta.

BMW serije 8 nosi ime legendarnog coupea koji i danas očarava ljubitelje bavarske marke, ali i one koji vole klasične coupe automobile s moćnim motorima. Atmosferski V12 više nije u fokusu, a današnja serija 8 mnogočime, osim cijenom, više priliči seriji 6, mišljenja su mnogi. No i dalje je to luksuzan coupe vanserijske ponude koji će sigurno još godinama plijeniti poglede zaljubljenika u sve što je na četiri kotača.

U Americi se vraćaju legendarni terenci. Chevrolet će oživjeti Blazera, i to nakon nepunih 14 godina posta. Ovaj model je jedno vrijeme bio popularan i na ovim prostorima, no sada će se stopiti s ostalom crossover/SUV ponudom. Poput Urusa, preuzima lice sportskog modela, a ovdje je to Camaro.

15 godina je prošlo otkako je Ford predstavio koncept Bronca. Retro terenac se sada konačno vraća, ali vjerojatno ga Europa neće vidjeti.

Zato je puno zanimljivije ono što dolazi iz FAC-a. Tako će Jeep na scenu vratiti Gladiatora, a Alfa čak dva modela. Uz Alfu 8C budite spremni na povratak veličanstvenog GTV-a. I to sada u formi vatrenog coupea s bar 600 KS ispod poklopca (naslovni render).

Pročitajte više