Ovo su najpopularniji supersportski automobili na internetu

U TOP 10 su ušli brojni automobili iz snova i tek jedan SUV model. 

Istraživanje je proveo Confused.com, i to na temelju ukupnog broja pretraživanja unazad 12 mjeseci, a provodilo se tijekom lipnja ove godine. 

Nema sumnje, ako se pita Google tražilicu, egzotična marka koja izaziva najveći interes na internetu svakako je Lamborghini. Sva tri modela ušla su u top 10, i to Urus na 2. mjestu s preko 20 milijuna pretraga, Aventador na 8. mjestu s 11.56 milijuna pretraga te na 10. mjestu Lamborghini Huracan s 8.4 milijuna pretraživanja.

Na samom vrhu je još uvijek Audi R8 za kojim već godinama ne jenjava interes. Jednako iznenađujući je i BMW i8 na trećem mjestu, ujedno i jedini model koji koristi i električnu energiju.

Očekivano, u gornji dom se izborio i Bugatti Chiron, ali ne i Rimčeva Nevera koje doista ne nedostaje u medijima. Nema je ni u prvih 20, ali je zato na 11. mjestu Teslin Roadster, automobil koji još niti nije imao pravu premijeru, a kamoli krenuo u proizvodnju. 

Najpopularnije supersportske marke

Bez iznenađenja, jer je i ovdje premoćni pobjednik upravo Lamborghini, i to s dvostruko više pretraživanja od drugoplasiranog BMW-a. Na treće mjesto se probio Ferrari, a potom slijede i vjerojatno sve ekskluzivne marke koje vam padnu na pamet uključujući i krajnju egzotiku poput McLarena, Paganija i Koenigsegga. 

Zanimljivo je da i ovdje Tesla odlično kotira na 12. mjestu, i to bez pravih supersportaša u aktualnoj ponudi.  

Gdje je Rimac Nevera?

Kao što smo rekli, Nevere nema u Top 20, ali ni Rimca na popisu najpretraživanijih marki. Stvari su ovdje jasne, Rimac teško može do vrha po pitanju broja pretraživanja sa samo jednim modelom, i to potpuno električnim. 

To dobro pokazuje usporedba Nevere u konkurenciji supersportskih električnih automobila. Teslin Roadster je prvi s 8.4 milijuna pregleda, 288.318 Instagram hashtagova i 242 milijuna pregleda na TikToku. Nevera je na drugom mjestu i ima 2.3 milijuna pretraživanja na Googleu, 4739 Instagram hashtagova i 125 milijuna TikTok pregleda. Daleko iza na trećem mjestu je Lotus Evija, a tek potom Pininfarina Battista.

Pročitajte više