Pagani Zonda HH: Jedna i jedina

PAGANI je predstavio jedinstvenu izvedbu trenutne generacije Zonde pod nazivom HH. Riječ je o posebno naručenoj verziji koja je načinjena prema narudžbi anonimnog američkog kupca.

Dakako, ovaj model koristi mnoge komponente standardnog modela, no tu su i najbolji i najlakši dijelovi razvijeni za posebne edicije ovog automobila, Cinque i F Roadster. Ti dijelovi uključuju prostorni okvir izrađen od kombinacije ugljičnih vlakana i titana, keramičko-titanski ispuh te carbon-ceramic kočnice.

Rezultat ovih izmjena je ukupna masa od oko 1.200 kg. Službenih podataka nema, no uz AMG-ov 7.3 V12 snage 680 KS u ostalim Zondama, koji je uparen s ručnim mjenjačem, vrhunske performanse su zajamčene. Drugim riječima, očekuje se ubrzanje do 100 km/h za 3,4 sekunde i najveća brzina od 350 km/h, a možda i nešto više od rečenoga.

Na kraju dodajmo i kako će ova Monterey plava Zonda svojem kupcu biti isporučena krajem ove godine, nakon nastupna na pariškom auto salonu gdje će biti objavljeni službeni tehnički podaci. Cijena, barem za sada, ostaje nepoznanicom.

Pročitajte više