Paradu na Silverstone Classicu predvodit će Sir Stirling Moss

Ovogodišnji Silverstone Classic slavit će pola stoljeća grand prix utrka na slavnoj stazi, a tom će prilikom biti organizirana najveća parada F1 bolida u povijesti. Predvodit će ih osnivatelj kuće slavnih u motosportu i legendarni vozač utrka Sir Stirling Moss.

###

'Najveći vozač koji nikad nije osvojio svjetsko prvenstvo' jedan je od najslavnijih britanskih vozača svih vremena, a osvojio je brojne utrke za Cooper, Lotus, Maserati, Mercedes i Vanwall. Iako već ima 84 godine, još uvijek voli pokazati svoje vještine na ovakvim svečanostima.

Staza u Northamptonshireu prvi je put ugostila britanski GP još 1948. godine, a ovogodišnja utrka bit će jubilarna 50-ta. Parada više od stotinu F1 bolida održat će se za vrijeme 'pauze za ručak' u nedjelju, 27. lipnja.

'Silverstone Classic svake je godine prava poslastica za F1 fanove, no ovaj će put biti još posebniji' izjavio je Nick Wigely, direktor svečanosti. 'Poželjeli smo obilježiti obljetnicu na Silverstoneu sa stilom, a u tome će nam pomoći legendarni Sir Stirling Moss' dodao je.

Pročitajte više