Pariški salon automobila pred otkazivanjem?

I DOK u Francuskoj vode borbu s nevidljivim neprijateljem, malo tko razmišlja o tome što će biti najesen, posebno kad su u pitanju automobili. 

Prvo je pala Ženeva, a sada je otkazan i NAIAS koji se prvi put trebao održati tijekom ljeta u Detroitu. U međuvremenu je otkazan i niz autosalona manjeg opsega, poput onog u Zagrebu. Mnogi se pitaju hoće li ove godine biti održan barem jedan veći salon na kojem bi autoindustrija mogla prikazati niz noviteta. 

Sve oči su stoga uprte u salon automobila u Parizu koji bi se trebao održati u rujnu. Iako još ima dosta vremena do tada, organizacijski odbor salona se oglasio s lošim vijestima. Oni su bili vrlo kratki i izjavili kako zbog uvjeta uzrokovanih pandemijom koronavirusa salon neće moći nastaviti raditi u tradicionalnom obliku. 

Najavljena je promjena pristupa, kao i moguća alternativna rješenja u suradnji s partnerima. "Ništa više neće biti kao prije, a kriza nas mora naučiti da budemo agilni, kreativni i inovativniji nego ikad", stoji u priopćenju organizatora. 

Recimo i da Auto News javlja kako tradicionalnog izlaganja automobilskih noviteta zasigurno neće biti. 

Pročitajte više