Peterhansel došao do 50. etapne pobjede, Sainz je preuzeo vodstvo

Foto: Audi

FRANCUSKI automobilist Stephane Peterhansen u Team Audi sportu i čileanski motociklist Jose Ignacio Cornejo Florimo na Hondi pobjednici su druge etape relija Dakar, 532 km dugačke dionice od Al-Ula do Al Henakiyaha.

"Monsieur Dakar", kako glasi nadimak Stephanea Peterhansela, koji je između 1991. i 2021. čak 14 puta slavio na dakarskom reliju, što za upravljačem automobila, što na motoru, danas je svojoj kolekciji dodao novi rekord. Ostvario je 50. etapnu pobjedu u konkurenciji automobilista, izjednačivši se Fincem Arijem Vatanenom.

"Više ne brojim pobjede, ali lijepo je da me netko podsjeti na to tijekom događaja poput današnjeg", rekao je Peterhansel za AFP.

Drugo mjesto u današnjoj etapi s 29 sekundi zaostatka izborio je njegov sunarodnjak Sebastian Loeb (Prodrive), dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Seth Quintero (Toyota) s više od tri minute zaostatka. Branitelj naslova Nasser Al-Attiyah (Naser Racing) završio je četvrti, sa šest minuta i 28 sekundi iza pobjednika.

Trostruki pobjednik Španjolac Carlos Sainz je preuzeo vodstvo u generalnom plasmanu s nešto manje od dvije minute prednosti ispred Saudijca Yazed Al-Rajhi (Toyota). Loeb je treći s više od četiri minute zaostatka.

Među motociklistima etapna pobjeda je pripala Čileancu Joseu Ignaciju Corneju Florimu s 5:59 minuta prednosti ispred Argentinca Luciana Benavidesa, dok je treći Čileanac Pablo Quintanilla (+6:12). U ukupnom poretku vodi Bocvanac Ross Branch ispred Čileanca Corneja Florima (+2:55) i Amerikanca Rickyja Brabeca (7:15). U današnjoj etapi španjolski motociklist Carles Falcon je doživio "ozbiljan pad", no za sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Hrvatski vozač Juraj Šebalj sa suvozačem Ivanom Vidakovićem osvojio je 31. mjesto natječući se u kategoriji "Classic" u vozilu Nissan Terrano, dok u ukupnom poretku zauzima 19. poziciju u kategoriji u kojoj je prijavljeno 78 posada.

POREDAK NAKON 2. ETAPE

1. Carlos Sainz (ESP) 8h 49m 38s

2. Yazeed Al Rajhi (SAU) +1m 51s

3. Sébastien Loeb (FRA) +4m 17s

Pročitajte više