Peugeot 208 će dobiti sportsku izvedbu

PEUGEOT će navodno uskoro na tržište vratiti oznaku GTI, lansirati automobil koji će svojim dizajnom i performansama te voznim osobinama podsjetiti na legendarni 205 GTI. Konačni argument za lansiranje ovog automobila je Peugeotu dao Citroenov DS3 (posebice Racing izvedba) koji bilježi odlične prodajne rezultate.

Očekovano, novi GTI će biti performance izvedba novog Peugeota 208 koji bi se na tržištu trebao pojaviti sredinom iduće godine u izvedbi s tri pet vrata, dok će spomenuti GTI slijediti nekoliko mjeseci kasnije.

Ipak, novitet najvjerojatnije neće dobiti legendarnu oznaku GTI nego RC, a pokretat će ga 4-cilindrični 1,6-litreni THP motor razvijen u suradnji s BMW-om. U ponudi će se naći dvije "jakosne" izvedbe snage 160 i 210 KS. Snažnija će ubrzavati do 100 km/h za manje od 7 sekundi, dok će najveća brzina prelaziti 225 km/h.

Nasljednik 207-ice će se temeljiti na istoj platformi kao i bratski mu C3, pa isto vrijedi i za RC. Kada je riječ o dizajnu model će se značajnije razlikovati od standardne ponude kao što se primjerice DS linija razlikuje od svojih standardnih verzija. Tako možemo očekivati drugačiji krov, vrata, stražnji nosač krova, agresivniju masku motora, atraktivnija svjetla i još brojne detalje. U svakom slučaju presudni utjecaj na estetiku će izvršiti konceptni SR-1, no i originalni 205, čiji je uspjeh svojevremeno doslovno spasio svog proizvođača. Sve rečeno vrijedi i za interijer.

Pročitajte više