Peugeot 408 dolazi

FRANCUZI spremaju svoj odgovor na novitete poput Opelove Insignije i sličnih obiteljskih limuzina koje su zahvaljujući, ako ničem drugom, onda svojoj svježini odnijeli veliki dio prodajnog kolača modelu 407.

S dizajnerske strane nasljednik 407-ice će i dalje ostati prepoznatljivi predstavnik svoje obitelji uz uobičajenu modernizaciju, ali i neke tzv. upmarket značajke inspirirane prvenstveno njemačkom konkurencijom. S jasnim naglaskom na sportsku eleganciju očito je kako će i ubuduće 408 velike nade polagati upravo na dizajn.

Insajderi najavljuju kako se veliki napredak po pitanju dizajna, ali i kvalitete, može očekivati u unutrašnjosti automobila. Isto se očekuje i kada je riječ o opremi. Inače, 408-ica će se temeljiti na novom podvozju, onom Citroëna C5. Tako možemo očekivati i hidropneumatski ovjes.

Što se motorizacije tiče dovoljno je svratiti pogled na široku ponudu dizelskih i benzinskih motora u ponudi spomenutog "brata", a u skoroj bi se budućnosti, tijekom 2011, trebao pojaviti i dizelski hibrid. Konvencionalni 408 možemo očekivati vrlo skoro, odnosno na tržište bi trebao stići tijekom iduće godine.

Pročitajte više