Peugeot osvježio 308-icu

PEUGEOT će na ženevskom auto salonu imati premijeru tzv. mid-life facelifta trenutne generacije kompaktnog modela 308, a prve službene fotografije ovog automobila su počele kružiti Internetom.

Dizajnerske su promjene najvidljivije na prednjem kraju automobila, a riječ je prvenstveno o usklađivanju dizajna unutar game. Peugeotovim stručnjacima je namjera bila učiniti 308-icu što sličnijom modelu 508, prvom produkcijskom automobilu koji donosi nove dizajnerske smjernice ovog proizvođača.

Uz nešto čišći i elegantniji izgled najveću razliku u odnosu na prethodnu izvedbu čine LED svjetla za dnevnu vožnju, a izvori javljaju i kako su promjene prednjeg kraja, uključujući još i izmjene branika, rezultirale smanjivanjem mase za 25 kg. Promjene prednjeg kraja će dakako zahvatiti sve karoserijske varijante, odnosno hatchback, karavanski SW te najatraktivniji CC. S druge strane, stražnji dio automobila kod svih verzija ostaje nepromijenjen.

S tehničke strane najveću novost čini ugradnja tzv. micro-hybid e-HDi pogonskog sustava s 1,6-litrenim turbodizelskim motorom, stop-start sustavom i regenerativnim kočenjem s emisijom ugljičnog dioksida od 98 g/km. Uz dorađena aerodinamična svojstva i nove gume s niskim otporom kotrljanju “zelena” će izvedba ponuditi i visoku ekonomičnost. Ostatak ponude čine benzinci u rasponu od 98 do 200 KS, te dizelaši od 90 do 163 KS.

Prodaja osvježene 308-ice kreće nedugo nakon ženevske premijere.

Pročitajte više