Peugeot Vision Gran Turismo

Peugeot je predstavio svoj virtualni koncept za popularnu igricu Gran Turismo 6, koji teži nevjerovatnih 875 kg i razvija 875(?!) KS. No, da to ne bi bilo sve, sposobnost ovog automobila da ubrza od 0 do 100 km/h iznosi svega 1.73 sekunde!
Svi koji žele isprobati voziti ovaj automobil imati će to ekskluzivno pravo isključivo na Playstation platformi za koju je ovaj vizualni koncept i kreiran.
Peugeot Vision Gran Turismo automobil je jedinstvene monolitne siluete, visok svega 104 cm a tijelo automobila je dizajnirano tako da je dovoljno učinkovito da drži automobil na cesti bez ostalih popratnih aerodinamičnih dodataka.
Virtualni motor je 3,2 litreni V6 turbo sa šest stupanjskim ručnim mjenjačem, a na automobilu su sprijeda 22 inčne a straga 23 inčne alu felge. Uz impresivnu snagu motora i još impresivnije ubrzanje valja napomenuti da je jednako tako impresivan i kočioni sustav baziran na Brembo diskovima. 
Virtualni vozači imat će priliku voziti ovaj automobil u bliskoj budućnosti na 40 staza uz 107 različitih vizualnih izvedenica. Iako ne dolazi u standardnom paketu GT6, moguće je “skinuti” free update s kojim dolazi ovaj super virtualni automobil.

Pročitajte više