Pininfarina Cambiano ide u proizvodnju?

POSLJEDNJA Pininfarinina studija, ženevski Cambiano bi se lako mogao naći u serijskoj proizvodnji, a dolazak na tržište možemo očekivati za otprilike tri godine.

Iz Pininfarine su priopćili kako je Cambiano na upravo održanom salonu izazvao veliki interes te da se trenutno vrši procjena „interesa potencijalnih ulagatelja te želje kupaca za kupnjom luksuznog high-performance low-emission vozila poput Cambiana“.

Dakako, eventualna serijska proizvodnja će biti ograničena na relativno manji broj primjeraka i cijena će ovisiti o tom broju. Sadašnje procjene kažu kako bi cijena svake pojedine jedinice mogla doseći i milijun eura ukoliko bude proizvedeno 10-ak primjeraka. No ukoliko se ta brojke približi stotini primjeraka tada bi cijena mogla pasti na oko 400.000 eura. 

Podsjetimo kako je Cambiano luksuzna tzv. kupeovska limuzina, iako s vozačeve strane ima samo jedna vrata. Pokreće ju hibridni pogonski sklop sa četiri električna motora, litij-ionskim baterijama te malim dizelskim motorom kao generatorom struje, odnosno range-extenderom. Svaki električni motor razvija snagu od 60 kW/82 KS što omogućuje Cambianu ubrzanje do 100 km/h za 4,2 s i najveću brzinu od 275 km/h.

Pročitajte više