Pitanje dana: Što biste radije kupili, BMW E39 M5 ili novi M3?

PRIJE četvrt stoljeća BMW je iza oznake M5 prodavao savršeno skrojenu limuzinu pokretanu atmosferskim V8 draguljem.

Pogađate, govorimo o E39, jednoj od najuspješniji generacija BMW-ove serije 5. Dodate li pak slovo M u ime, dobit ćete jednu od najboljih sportskih limuzina s prijelaza milenija, ali i automobil kojem će se danas rado pokloniti i najljući rivali. 

Jedan takav primjerak nedavno se našao u prodaji. Ponudio ga je LBI Limited, i to u savršenoj kombinaciji Oxford zelene nijanse vanjštine i interijera presvučenog kožom boje karamele. Iako je promijenio dva vlasnika od 2001. godine, kad je proizveden, automobil je u besprijekornom stanju, limarijski i mehanički.

#AvailableNow • Here’s your second opportunity to own a Green over Tan E39 M5! 😎 Similar to the previous M5 we offered...

Objavljuje LBI LimitedPonedjeljak, 25. ožujka 2024.

Podsjetimo, ovu 5-icu pokreće atmosferski V8 motor s 400 KS i 500 Nm. Usuglašen je sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem, a 100 km/h postiže za i danas respektabilnih pet sekundi. Maksimalac je limitiran na 250 km/h. 
S tek 40.000 prijeđenih kilometara ovaj je automobil u prodaji izdržao tek nekoliko dana. Usprkos cijeni od čak 98.000 USD, brzo je našao kupca. 

 

Prije nego što vas pozovemo da pogledate galeriju fotografija i opis automobila na službenim stranicama, pitat ćemo vas biste li radije kupili ovaj automobil ili možda ipak novi BMW M3. Podijelite s nama svoj izbor. 

Pročitajte više