Počela prodaja Mercedesa EQE u Hrvatskoj. Cijena jamči ekskluzivnost

Foto: Mercedes

POSLJEDNJI Mercedesov novitet dostupan je za narudžbe i na hrvatskom tržištu.

Ako ste se ikad pitali kako će izgledati budućnost automobila, onda to u premium segmentu najbolje pokazuje upravo Mercedes. Radi se o EQ liniji, čija se ponuda ubrzano puni, a posljednji u nizu noviteta je EQE, koji mnogi doživljavaju kao modernu interpretaciju neke nove E klase.

>> FOTO Mercedes i AMG predstavili novi bolid, potpuno električni EQE

U pitanju je sportska poslovna limuzina koja se u svemu znatno oslanja na EQS, ali u kompaktnijem formatu. Ponudu trenutno čine dvije izvedbe, EQE 350+ snage 215 kW i EQE 43 4MATIC s 350 kW.

Ulazni model u standardnoj opremi dolazi s Electric Art interijerom, a nude se i koža i napa koža. Kao i AMG Line paketi. Snažnija inačica uvodi AMG u električni svijet, a upravo zato donosi karakteristike tvorničkog tunera, posebno u područjima pogonskog sustava, šasije, kočnica, pa čak i zvuka. Ovdje računajte s brojnim opcijama, ali i MBUX Hyperscreenom, sustavom sa zaslonom koji ispunjava prostor između A nosača.

Obje izvedbe dostupne su za narudžbu odmah, a isporuke se očekuju od početka kolovoza. Cijene počinju od 605.700, odnosno 851.900 kuna, a online konfigurator dostupan je ovdje.

Mercedes EQE cjenik by Index.hr on Scribd

Pročitajte više