Pogledajte kako je Split danas ugostio najprestižnije automobile na svijetu

Foto: Ivan Ricov

SPLIT je danas ugostio elitnu karavanu partijanera u najprestižnijim i najbržim cestovnim automobilima današnjice.

Od jednog jedinog cestovnog Aston Martina Vulcan preko Bugatija do Paganija i brojne automobilske egzotike, sve to se moglo danas nakratko vidjeti samo na jednom mjestu, u Splitu.

Karavana iz najekskluzivnijeg relija danas je ušla u Hrvatsku, a na svojem proputovanju od Mykonosa do Ibize na našoj obali imala je samo jedno organizirano stajanje, ono u Splitu. Jedinstvena je to bila prilika da na okupu vidite najjače, najbrže i najskuplje automobile današnjice. Preko 100 ekipa najavilo je svoj dolazak, a u jednoj od njih je i najpoznatiji spasilac na svijetu, David Hasselhoff, poznatiji kao Mitch Buchannon.

Aston Martin Vulcan je trkaći bolid s V12 atmosfercem od 820 KS i samo jedan je registriran za cestovnu upotrebu. Upravo taj je stao u Splitu. Bugati Chiron s 1500 KS od 2,4 milijuna eura je također tu, ali i njegov prethodnik Veyron od "samo" tisuću konja i nešto nižom cijenom. Pa Lamborghini Aventador SVJ, Pagani Zonda, ma svi su tu. Konkurencija je takva da klasiku poput Porschea ili Ferrarija ne stignemo ni spomenuti.

Ako ih mislite pratiti na otvorenoj cesti, zaboravite, jednostavno nije za preporuku. Oni su glasni, brzi i spremni platiti kaznu. Uostalom, svoje mjesto u reliju su platili 50.000 eura i žele se dobro zabaviti. Stoga, ako vas ovakva zabava zanima i ne želite propustiti niti jedan bolid, najbolje je gledati je s distance.

Pročitajte više