Pokreće se novi hrvatski automobilski kup

Foto: AK Star Racing

U ORGANIZACIJI Autokluba Star Racing iz Fažane ove će se godine održati novo natjecanje istovjetnih vozila pod nazivom Hyundai i20 Challenge. Hyundai Hrvatska za buduće natjecatelje osigurao je 25 istovjetnih Hyundaija i20 T- GDi 100 sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, po posebnoj cijeni od 15.000 eura.

Natjecanje na krugu

Vozila će se naknadno opremiti s FIA homologiranom opremom kako bi zadovoljila sve pravilnike za nastupanje na utrkama na kružnim stazama. Vozila će osim nužne sigurnosne opreme ostati serijska, odnosno modifikacije neće biti dozvoljene kako bi se osigurali maksimalno isti uvjeti za sve vozače.

Vozit će se 12 utrka u sezoni, raspoređenih na šest natjecateljskih vikenda po HAKS-ovom kalendaru za Prvenstvo Hrvatske za utrke na kružnim stazama. Još je uvijek otvorena mogućnost sudjelovanja i na tri brdske utrke. Nakon svake sezone bit će proglašen pobjednik za tu sezonu, a na kraju trogodišnjeg ciklusa i ukupni pobjednik Hyundai i20 Challengea.

Potrebna licenca klupskog ranga

U natjecanju će moći sudjelovati osobe starije od 18 godina koje su potpisale ugovor s organizatorom, a vozači moraju imati važeću vozačku licencu najmanje klupskog ranga. Za one koji tu licencu nemaju organizator će osigurati testiranje. U Kupu mogu nastupati i osobe mlađe od 18 god, tj. od navršenih 16 godina, s važećom vozačkom licencom i izjavom roditelja ovjerenom kod javnog bilježnika.

Koliki je interes za novo natjecanje najbolje govori već potpisanih 18 predugovora za nabavu vozila, što je dobar pokazatelj da će nakon službene objave o pokretanju natjecanja vjerojatno rasprodati preostali broj vozila, odnosno mjesta u natjecanju.

Pročitajte više